Upgrade to Image Handling

Having problems with the forums? Have a question? Have a suggestion? Post here

Upgrade to Image Handling

Postby Wedgy » Sun Jan 22, 2012 11:05 am

I've upgraded the software which handles images that are larger than IA (the zoom in and out functions etc). Not sure if anyone noticed, but they have been a little buggy over the last few months.

If anyone notices anything odd - post here :)
"Afterall, I am a kind Admin, a caring Admin, I listen to the people"
Image

Help promote us! Look HERE
User avatar
Wedgy
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7040
Joined: Mon Sep 29, 2008 2:09 pm
Location: Wiltshire
Also Known As: Wedginald

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Sooty655 » Sun Jan 22, 2012 11:30 am

Sadly, it hasn't made any difference to my computer's inability to display Flikr links correctly. :(

The latest poster giving me the same trouble is Shrek. ~x(
Sooty

One Olympus 301 has twice the power of a complete F1 starting grid.
XM655 has four of them, all serviceable.
When we make noise, WE MAKE NOIZE ! !
User avatar
Sooty655
Moderator
Moderator
 
Posts: 8842
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:17 pm
Location: Weedon, Northants

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Jigsaw » Sun Jan 22, 2012 4:53 pm

Sooty655 wrote:Sadly, it hasn't made any difference to my computer's inability to display Flikr links correctly. :(

The latest poster giving me the same trouble is Shrek. ~x(


It's no consolation mate but your not alone there.
God created man because a vibrator can't mow the lawn!

Image
User avatar
Jigsaw
Boeing 747
Boeing 747
 
Posts: 6455
Joined: Thu Feb 05, 2009 1:58 pm
Location: Scunthorpe

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Wedgy » Sun Jan 22, 2012 8:34 pm

What browsers are you both running?
"Afterall, I am a kind Admin, a caring Admin, I listen to the people"
Image

Help promote us! Look HERE
User avatar
Wedgy
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7040
Joined: Mon Sep 29, 2008 2:09 pm
Location: Wiltshire
Also Known As: Wedginald

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Jigsaw » Sun Jan 22, 2012 8:38 pm

IE mate (69 I think) ;)
God created man because a vibrator can't mow the lawn!

Image
User avatar
Jigsaw
Boeing 747
Boeing 747
 
Posts: 6455
Joined: Thu Feb 05, 2009 1:58 pm
Location: Scunthorpe

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Sooty655 » Sun Jan 22, 2012 9:12 pm

Running IE8 on Windows XP on an HP Pavilion dv6500 laptop.
Sooty

One Olympus 301 has twice the power of a complete F1 starting grid.
XM655 has four of them, all serviceable.
When we make noise, WE MAKE NOIZE ! !
User avatar
Sooty655
Moderator
Moderator
 
Posts: 8842
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:17 pm
Location: Weedon, Northants

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Wedgy » Sun Jan 22, 2012 10:08 pm

Have an old laptop running XP with IE8 and cannot see anything wrong with flickr posts.

What java version are you running?


(run command prompt 'java - version')
"Afterall, I am a kind Admin, a caring Admin, I listen to the people"
Image

Help promote us! Look HERE
User avatar
Wedgy
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7040
Joined: Mon Sep 29, 2008 2:09 pm
Location: Wiltshire
Also Known As: Wedginald

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Sooty655 » Sun Jan 22, 2012 10:15 pm

Java 6 Standard Edition update 24.
Sooty

One Olympus 301 has twice the power of a complete F1 starting grid.
XM655 has four of them, all serviceable.
When we make noise, WE MAKE NOIZE ! !
User avatar
Sooty655
Moderator
Moderator
 
Posts: 8842
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:17 pm
Location: Weedon, Northants

Re: Upgrade to Image Handling

Postby MOD » Sun Jan 22, 2012 10:22 pm

Wedgy wrote:I've upgraded the software which handles images that are larger than IA (the zoom in and out functions etc). Not sure if anyone noticed, but they have been a little buggy over the last few months.

If anyone notices anything odd - post here :)


What's the max image size this site can handle?. I load from Photobucket at 1024x800(ish) and sometimes I get 2 'zoom in' +'s but usually only one will open.


ian
Image
User avatar
MOD
BAE Hawk
BAE Hawk
 
Posts: 2797
Joined: Tue Jun 02, 2009 8:25 pm
Location: Bromsgrove. Worcs. ex East Riding
Also Known As: ibw123Heyfordian etc

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Wedgy » Sun Jan 22, 2012 10:42 pm

Sooty655 wrote:Java 6 Standard Edition update 24.


See what happens when you download the lastest version (update 30)
http://www.java.com/en/download/index.jsp
"Afterall, I am a kind Admin, a caring Admin, I listen to the people"
Image

Help promote us! Look HERE
User avatar
Wedgy
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7040
Joined: Mon Sep 29, 2008 2:09 pm
Location: Wiltshire
Also Known As: Wedginald

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Wedgy » Sun Jan 22, 2012 10:44 pm

MOD wrote:
Wedgy wrote:I've upgraded the software which handles images that are larger than IA (the zoom in and out functions etc). Not sure if anyone noticed, but they have been a little buggy over the last few months.

If anyone notices anything odd - post here :)


What's the max image size this site can handle?. I load from Photobucket at 1024x800(ish) and sometimes I get 2 'zoom in' +'s but usually only one will open.


ian


1024 x 1024 is the max - anymore and the screens full of scrollbars ;)
"Afterall, I am a kind Admin, a caring Admin, I listen to the people"
Image

Help promote us! Look HERE
User avatar
Wedgy
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7040
Joined: Mon Sep 29, 2008 2:09 pm
Location: Wiltshire
Also Known As: Wedginald

Re: Upgrade to Image Handling

Postby MOD » Sun Jan 22, 2012 10:50 pm

Wedgy wrote:
MOD wrote:
Wedgy wrote:I've upgraded the software which handles images that are larger than IA (the zoom in and out functions etc). Not sure if anyone noticed, but they have been a little buggy over the last few months.

If anyone notices anything odd - post here :)


What's the max image size this site can handle?. I load from Photobucket at 1024x800(ish) and sometimes I get 2 'zoom in' +'s but usually only one will open.


ian


1024 x 1024 is the max - anymore and the screens full of scrollbars ;)


I'll try a 1024x1024 .. BTW is there any technical reason why my images definitely appear clearer on here than most other sites?

Ian
Image
User avatar
MOD
BAE Hawk
BAE Hawk
 
Posts: 2797
Joined: Tue Jun 02, 2009 8:25 pm
Location: Bromsgrove. Worcs. ex East Riding
Also Known As: ibw123Heyfordian etc

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Sooty655 » Sun Jan 22, 2012 10:54 pm

Wedgy wrote:
Sooty655 wrote:Java 6 Standard Edition update 24.


See what happens when you download the lastest version (update 30)
http://www.java.com/en/download/index.jsp

Just done that and it didn't make any difference.

Problem only happens if the post has the img codes buried within url codes. The pic are displayed overlaying each other and out of sync with any associated text.
Sooty

One Olympus 301 has twice the power of a complete F1 starting grid.
XM655 has four of them, all serviceable.
When we make noise, WE MAKE NOIZE ! !
User avatar
Sooty655
Moderator
Moderator
 
Posts: 8842
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:17 pm
Location: Weedon, Northants

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Dan4th » Mon Jan 23, 2012 1:05 am

BTW is there any technical reason why my images definitely appear clearer on here than most other sites?


It is because the Wedgemeister is such a
thoroughly decent and giving individual!

Right, Matt???????? :D :D :D :D :D

Danf.
I like to do my planning retroactively!
User avatar
Dan4th
Boeing B-52 Stratofortress
Boeing B-52 Stratofortress
 
Posts: 14733
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:42 pm
Location: Bangor, Maine, USA
Also Known As: Token Murkin

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Sooty655 » Mon Jan 23, 2012 9:11 am

Dan4th wrote:
BTW is there any technical reason why my images definitely appear clearer on here than most other sites?


It is because the Wedgemeister is such a
thoroughly decent and giving individual!

Right, Matt???????? :D :D :D :D :D

Danf.

Nah, it's because the wonderful Moderators are so careful to keep everything dusted and polished. :)) :))
Sooty

One Olympus 301 has twice the power of a complete F1 starting grid.
XM655 has four of them, all serviceable.
When we make noise, WE MAKE NOIZE ! !
User avatar
Sooty655
Moderator
Moderator
 
Posts: 8842
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:17 pm
Location: Weedon, Northants

Re: Upgrade to Image Handling

Postby RLN » Mon Jan 23, 2012 12:51 pm

Can't leave it to the engineers..................................they just cover things in greaseand oil :p
User avatar
RLN
Moderator
Moderator
 
Posts: 15709
Joined: Sat Oct 04, 2008 2:13 pm

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Xplumberlives » Mon Jan 23, 2012 5:39 pm

RLN wrote:Can't leave it to the engineers..................................they just cover things in greaseand oil :p




Is that a TRADE NAME? :p
"All modern aircraft have 4 dimensions: span, length, height and politics.
TSR-2 simply got the first 3 right. ”
— Sir Sydney Camm
User avatar
Xplumberlives
Boeing B-17 Flying Fortress
Boeing B-17 Flying Fortress
 
Posts: 41159
Joined: Wed Oct 01, 2008 9:27 pm
Location: Close to a former Harrier Airfield
Also Known As: ROCKETMAN

Re: Upgrade to Image Handling

Postby RLN » Mon Jan 23, 2012 6:38 pm

Yep. Manufactured by a company called Fatfingers. \:D/
User avatar
RLN
Moderator
Moderator
 
Posts: 15709
Joined: Sat Oct 04, 2008 2:13 pm

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Xplumberlives » Mon Jan 23, 2012 7:00 pm

RLN wrote:Yep. Manufactured by a company called Fatfingers. \:D/




Very Good! :ymapplause:
"All modern aircraft have 4 dimensions: span, length, height and politics.
TSR-2 simply got the first 3 right. ”
— Sir Sydney Camm
User avatar
Xplumberlives
Boeing B-17 Flying Fortress
Boeing B-17 Flying Fortress
 
Posts: 41159
Joined: Wed Oct 01, 2008 9:27 pm
Location: Close to a former Harrier Airfield
Also Known As: ROCKETMAN

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Sooty655 » Tue Jan 24, 2012 10:34 am

Now I'm even more confused. ~x(

Last Lightning's pics here display fine, but Shrek's pics here are overlapping and messed up, but if I use my moderator's edit access to read the underlying code, I can't see the difference.

It doesn't make sense to me, but then these days very little does. :( :( :((
Sooty

One Olympus 301 has twice the power of a complete F1 starting grid.
XM655 has four of them, all serviceable.
When we make noise, WE MAKE NOIZE ! !
User avatar
Sooty655
Moderator
Moderator
 
Posts: 8842
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:17 pm
Location: Weedon, Northants

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Mayfly » Tue Jan 24, 2012 11:10 am

Sooty the only difference I can see when looking via the mod editing feature is LL has a space between his photos Shrek doesn't they are linked by a photo number, you could try putting a space in between the photos and see if that makes a difference.
In memory of a very dear friend - Mike Pearson

Very fond memories of Robbie Gilvary - DTs 1st Vulcan Captain who taught DT all he knew.
User avatar
Mayfly
Moderator
Moderator
 
Posts: 29727
Joined: Mon Sep 29, 2008 7:11 pm
Location: Bomber County

Re: Upgrade to Image Handling

Postby Sooty655 » Tue Jan 24, 2012 3:53 pm

Mayfly wrote:Sooty the only difference I can see when looking via the mod editing feature is LL has a space between his photos Shrek doesn't they are linked by a photo number, you could try putting a space in between the photos and see if that makes a difference.


Tried that, MF. Doesn't make any difference. ~x( ~x(
Sooty

One Olympus 301 has twice the power of a complete F1 starting grid.
XM655 has four of them, all serviceable.
When we make noise, WE MAKE NOIZE ! !
User avatar
Sooty655
Moderator
Moderator
 
Posts: 8842
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:17 pm
Location: Weedon, Northants


Return to Forum Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests