Simming computer

Everything related to Flight Simulators

Simming computer

Postby Nickolas » Mon Sep 20, 2010 10:36 pm

Right I have a few quid to spend on a flight simming pc for the cadets.
2 monitors too. So 2 graphics cards....... :D

Any sensible advice????? =)) =)) =))
Proud parent of Tom.com & King Willy.
Chairman of 309 (Sawbridgeworth) Sqn Association Committee RAFAC
West Sector Chairperson Essex Wing RAFAC
Owner of Stanley Schnauzer.... and Alfie Cockerpoo
User avatar
Nickolas
Airbus A380
Airbus A380
 
Posts: 3756
Joined: Sun Nov 02, 2008 1:02 pm
Location: Sawbridgeworth Hertfordshire
Also Known As: Dad to Cllr TDC

Re: Simming computer

Postby Spitfire » Tue Sep 21, 2010 12:07 am

My son runs 2 monitors quite successfully off one graphics card and was advised to use a Matrox Parhelia card when he was in to film editing a while back - which is really graphic hungry ....
http://www.matrox.com/graphics/en/press/guides/display/
I don't know what he finally got but I don't think the card is the issue so much as the outputs - I don't think you need 2 cards to run 2 monitors.
Simming is not about monitors per se - you can use graphics drivers to spread one game across 2 screens without needing more powerful graphics - as long as the card has 2 or more monitor outputs you can do all manner of things with the screen displays - but beware of VGA v DVI ;)
see this.......
http://flyawaysimulation.com/article3803.html
and this
http://flyawaysimulation.com/article3804.html

Of course the ultimate is 3 monitors - one straight ahead and a left/right view as well ......
Image

There is loads of help out there - as always Google is your friend - with the right questions :p
User avatar
Spitfire
Boeing 747
Boeing 747
 
Posts: 5191
Joined: Wed Dec 10, 2008 11:06 am
Location: Hayle, SW Cornwall

Re: Simming computer

Postby Mayfly » Tue Sep 21, 2010 6:46 am

I suspect Bovril may be your friend here too......
In memory of a very dear friend - Mike Pearson

Very fond memories of Robbie Gilvary - DTs 1st Vulcan Captain who taught DT all he knew.
User avatar
Mayfly
Moderator
Moderator
 
Posts: 29729
Joined: Mon Sep 29, 2008 7:11 pm
Location: Bomber County

Re: Simming computer

Postby Bovril » Sat Sep 25, 2010 10:31 pm

Image

Intel i950 + 6GB Ram + 640GB (6G SATA) + 5770 graphics + case/dvd rw/keyboard/mouse/psu. 2 screens and Windows 7 (64bit)

no flight sim software etc... but i think the above leaves options to expand :)

and one else got ideas?
XM655 - the most powerful vulcan in the world
[Alive and Kicking]
User avatar
Bovril
Boeing B-29 Superfortress
Boeing B-29 Superfortress
 
Posts: 731
Joined: Sat Jan 03, 2009 9:49 pm
Location: great malvern

Re: Simming computer

Postby Jigsaw » Sun Sep 26, 2010 8:28 am

Looks good to me Bovril. Only Software and Joystick required (maybe a 3rd monitor).
God created man because a vibrator can't mow the lawn!

Image
User avatar
Jigsaw
Boeing 747
Boeing 747
 
Posts: 6455
Joined: Thu Feb 05, 2009 1:58 pm
Location: Scunthorpe


Return to Flight Simulators

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest